Utilaje pentru Industria Textila

Termeni si conditii

Acest website este proprietatea SENIOR TEX SRL cu sediul social in Splaiul Unirii, Nr 160 Sector 4, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul RO23311243 avand CIF J40/2804/2008

1. Informatii generale

Website / Site: domeniul www.seniortex.ro si toate subdomeniile acestuia, prin intermediul caruia utilizatorii pot achizitiona produsele si serviciile oferite.

Utilizator: orice persoana fizica sau juridica care acceseaza site-ul www.seniortex.ro, indiferent de motivul si scopul acestuia. Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Campanie: actiunea de a afisa in scopul promovarii, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre SENIOR TEX SRL

2. Conditii de utilizare a siteului

 • Informatiile publicate pe site-ul www.seniortex.ro sunt informatii de interes general despre produsele comercializate de acesta, cat si alte informatii considerate ca fiind de interes pentru utilizatori;
 • Toate informatiile sunt puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit;
 • Pentru a plasa o comanda poate fi necesara crearea unui cont personal gratuit, prin completarea unui formular de inregistrare: adresa de e-mail, parola, date personale si adresa de livrare;
 • Datele personale sunt folosite doar in interesul de procesare al comenzii efectuate, pentru livrarea acesteia catre utlizaitor si in scop de marketing. Datele nu vor fi instrainate catre o terta persoana si nu vor fi utilizate cu alte scopuri decat cele declarate;

2.1 Conditii Generale:

1. Numai Consumatorul persoana fizica are dreptul legal de a se retrage din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, intr-un termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri.
2. Potrivit OUG nr. 34/2014, pentru contractele incheiate la distanta, perioada de returnare a unui Bun sau de renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile calculate incepand cu:
• ziua in care Consumatorul persoana fizica intra in posesia fizica a ultimului Bun, in cazul in care exista o comanda unica pentru produse multiple care vor fi livrate separat;
• ziua in care Consumatorul persoana fizica intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, iar acestea sunt livrate separat.
Pentru a beneficia de acest drept, produsul trebuie returnat pana la implinirea celor 14 zile asa cum sunt mai sus calculate.
3.  Consumatorului persoana fizica i se permite sa testeze si sa verifice bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor. Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul persoana fizica trebuie sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin fizic, real. Produsele electronice se probeaza numai prin pornirea si oprirea acestora, dar NU prin folosirea in scopul in care au fost produse. Asadar, testarea se va face la sediul firmei Senior Tex, ulterior ne-existand reclamatii cum ca produsul nu functioneaza corespunzator decat daca se contatata aparitia unui viciu care intra sub incidenta Garantiei, consumatorul persoana fizica trebuie sa manuiasca si sa inspecteze bunurile cu grija necesara si fara a incalca prevederile prezentului document.
4. Nu se accepta pentru returnarea din orice motiv produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, pete, socuri si alte asemenea fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.
5. Atat Consumatorul persoana fizica, cat si cumparatorul persoana juridica, sunt responsabili pentru diminuarea valorii bunurilor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii bunurilor.

Manipularile acceptate pentru determinarea naturii, calitatii si functionarii bunurilor sunt:
• dezambalarea fara distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmand instructiunile pentru despachetare (acolo unde producatorul indica) fara deteriorarea ambalajului, produsului sau accesoriilor;
• inspectarea vizuala, tactila si olfactiva a produselor, atunci cand nu se incalca celelalte prevederi mentionate in prezentul document;
• in cazul produselor care nu necesita montarea de accesorii consumabile sau racordarea la alte utilitati decat energia electrica se permite alimentarea numai cu energie electrica si pornirea/oprirea acestora;
• in cazul produselor care necesita montarea de accesorii consumabile (de exemplu: filtre, pompe, etc.) sau racordarea la alte utilitati decat energia electrica (de exemplu: apa,  aer comprimat etc.) se permite alimentarea numai cu energie electrica si pornirea/oprirea acestora si NU se permite montarea accesoriilor consumabile si racordarea la alte utilitati.

Daca se solicita un retur dupa ce bunurile au fost utilizate intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de funcționare a bunurilor, orice cumparator raspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

Actiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:
• folosirea utilajelor in orice alt mod decat testarea prin pornirea/oprirea aparatului;
• ruperea sigiliilor si a etichetelor;
• ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale (ambalajele originale fac parte integranta din produs);
• pierderea documentelor insotitoare;
• zgarierea, murdarirea, patarea, impregnarea produselor cu substante externe;
• desigilarea accesoriilor consumabile (de exemplu: plic accesorii insotitoare bunului: ace/ picioruse/ ulei etc.);
• desigilarea sau instalarea licentelor software.

Accesoriile (manuale de utilizare sau alte documente insotitoare, CD-uri, cabluri etc.) aflate in cutia produsului precum si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din produs. Ca urmare, atunci cand returnati un produs, aveti obligatia de a-l returna cu ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat in cutie din carton (fara etichete lipite pe acesta, fara taieturi, rupturi etc.) si impreuna cu toate accesoriile acestuia.

Cumparatorul este responsabil de diminuarea valorii bunurilor care rezulta din manipularea bunurilor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii bunurilor. In cazul in care bunul returnat prezinta ambalaj original deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii bunurilor. Inainte de a returna produsul va rugam sa protejati ambalajul original cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau cu o cutie din carton. Nu taiati ambalajul original si NU lipiti etichete sau scotch pe acesta.

Valoarea produselor folosite, cu urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri etc.) sau cu accesorii lipsa scade proportional cu costurile implicate de aducerea la conformitare si sunt acceptate la retur numai dupa aducerea lor la conformitate. Aducerea la conformitate implica costuri de igienizare, cosmetizare, reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea comercializarii ca produs Reconditionat / Resigilat.

Valorea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit ca produs Reconditionat / Resigilat.

Valoarea produselor cu ambalajul original deteriorat (carton sifonat, rupt, taiat, gaurit, ud, cu urme de etichete, banda adeziva, pix, marker sau alte situatii asemanatorare) se diminueaza cu valoarea aducerii la conformitate. Valoarea produselor cu ambalajul original lipsa sau incomplet (de exemplu: suporti de siguranta, elemente de protectie din carton sau polistiren sau alte asemenea) se diminueaza conform valoarii aducerii la conformitate.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila revanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unor taxe de readucere a produselor la starea in care au fost livrate. Diminuarea se aplica intre 10%-90% din valoarea initiala a produsului.

Taxa de diminuare va fi comunicata catre client dupa receptionarea produselor modificate si evaluarea conditiilor in care acestea se afla.

Produsele returnate din orice motiv trebuie:
• sa fie insotite de certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor, cu exceptia certificatelor de garantie emise in format electronic.
• returnate impreuna cu eventualele bonusuri/cadouri care le-au insotit, in caz contrar, valoarea acestora se scade din valorea returului.
• doar un produs sa fie desigilat daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul pe toate. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

6. Costurile serviciilor asociate deja executate la momentul livrarii si platii comenzii, respectiv costurile de livrare, ramburs, comisioanele bancare si cele pentru plata online vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 (paisprezece) zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de retragere din contract, dar nu inainte de data receptionarii si verificarii bunurilor.

7. Persoanele juridice nu au aceleasi drepturi precum cele prevazute pentru persoanele fizice conform Legii nr. 449 /2003 si O.U.G. nr. 34/2014. Ne rezervam dreptul de a nu da curs solicitarilor de retur adresate de catre persoane juridice.

3. Informatii despre produse

 • Toate produsele afisate pe aceste Site sunt cu titlul de prezentare si pot fi comercializte la cerere. Produsele sunt noi si vor fi insotite de factura fiscala, asa cum prevede legea in vigoare;
 • Produsele afisate pe site pot fi comandate in limita stocului existent printr-o cerere expresa catre SENIOR TEX SRL , prin intermediul formularului de contact sau de cerere oferta, sau folosind datele din pagina de contact;
 • Fiecare produs afisat pe site contine imagini, descrieri si preturi. Exista posibilitatea ca imaginile prezentate sa nu corespunda cu produsul, ca urmare a decalajelor diferitelor marci ale dispozitivelor de pe care este privit produsul. Nu ne asumam raspunderea pentru decalajul dintre culoarea afisata de catre ecranul monitorului dvs. si produsul real;
 • Garantam autenticitatea tuturor produselor comercializate, conform specificatiilor afisate pe site.
 • Produsele asamblate la cerere si cele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate. Avansurile platite pentru aceste comenzi sunt nerambursabile. Acesta conditie se aplica si in relatia cu persoanele juridice.
 • Nu se accepta returnarea spre stornare a marfurilor care reprezinta comanda speciala externa. Comenzile externe sunt considerate dedicate si contin acceptul dvs definitiv asupra marfii si performantelor acesteia odata cu facturarea avansului. Avansurile platite pentru comenzi externe sunt nerambursabile. Acesta conditie se aplica si in relatia cu persoanele juridice.
 • La produse specifice, care sunt doar pe comandă şi sunt mai scumpe, cumpărătorul este obligat să achite un avans nereturnabil în valoare de minim 30% din preţul de vânzare a produsului, sau să achite preţul de vânzare înainte de expedierea produselor. Prin produse mai scumpe se înţelege o comandă de peste 1500 Lei. În acest caz, vânzătorul îşi rezervă confirmarea comenzii din partea cumpărătorului cel mai bine prin confirmare scrisa email/ whatsapp sau confirmarea direct telefonic. Acesta conditie se aplica si in relatia cu persoanele juridice.
 • Preţurile produselor sunt actualizate zilnic, acest lucru se poate verifica la fiecare poziţie şi sunt valabile în momentul efectuării comenzii.

4. Informatii despre servicii

 • Toate serviciile afisate pe aceste site vor fi insotite de o factura si/ sau contract, in urma achizitionarii acestora. Factura si/ sau contractul au la baza si se supun Termenilor si Conditiile de pe site chiar daca NU sunt mentionate expres in acestea.

5. Date de contact

 • Accesarea site-ului, utilizarea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau expedierea de email-uri sau notificari adresate www.seniortex.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea www.seniortex.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site. Putem fi contactati la numarul de telefon 407-221-56550, adresa de mail office@seniortex.ro, adresa fizica Splaiul Unirii, Nr 160 Sector 4, Bucuresti, Romania
 • SENIOR TEX SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.);

6. Litigii si dispozitii finale

 • Societatea SENIOR TEX SRL isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe site, fara notificare prealabila;
 • Societatea SENIOR TEX SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului;
 • Intregul continut al Site-ului (imagini, texte, animatii, sau orice fel de alte date) este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a SENIOR TEX SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare;
 • Orice litigiu aparut intre utilizator si SENIOR TEX SRL va fi rezolvata prin cale amiabila. In cazul in care nu este posibila stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.
X